Q/A

Här kommer svaren på frågorna:)

Here are the answers to the quetions, sorry I really dont have the time to transelate them. But Im sure you can at least understand some of it you use Google transelate:)
 
1: Favorit smink märke?
Favorit nagellack?
Favorit makeup affär?
OCH DU ÄGER! <3
Jag har faktiskt inget speciellt favorit märke. Tycker att det finns bra och dåliga saker hos varje märke, så därför har jag favorit produkter istället:)
Favorit nagellacket måste vara Seche Vite dry fast top coat. Klarar mig inte utan det!
Det blir nog Smink & Perukmakar'n. Varje gång jag är i Stockholm tar jag mig en tripp dit:)
Tack så kul att höra sötis!
 
2: Du är verkligen bra på att sminka! om du inte jobbar med smink vad jobbar du med? Vill du inte jobba som makeup artist? :D Du inspirerar mig jättemycket!! :)
Tackar! Jag jobbar som persolig assistent. Jag vill jobba som makeup artist men här i Piteå där jag bor så finns inte många såna jobb tyvärr. Så isnf måste jag flytta och det känns väldigt jobbigt på många sätt så...ajaj får se vad framtiden har att erbjuda:)
 
3: Var i Sverige bor du?
Har du tagit någon utbildning inom smink? :)
Skulle du kunna göra smink-tutorials genom bilder?
Jag bor i lilla Piteå.
Nej, jag har ingen utbildning är bara självlärd.
Skulle gärna göra mera tutorials! Men det tar tyvärr väldigt lång tid att göra, och jag har inte så mycket tid efter jobb, träning och allt annat som jag pysslar med. Men ska försöka ta mig tid till det i framtiden.
 
4: Vad fick dig att börja vilja göra sånna här sminkningar ?
du är helt awesome :D
Hmm, svår fråga! Men det var nog för att jag började kolla på olika sminkbloggar, och tyckte att det såg himla kul ut. Så då började jag testa själv om jag också kunde göra sånt. Min första avancerade sminkning var ju långt från fin, men jag gav mig inte och lärde mig av mina misstag. Och med tid och övning så kunde ju faktiskt även jag:) Tack för det, så kul att höra!:D
Dålig bild, men kommer ihåg att detta var första gången jag gjorde något "avancerat" och det är ju faktiskt en stor skillnad då och nu.
(My first "advanced makeup" haha)
(My latest advanced makeup)

5: Hej, du är helt fantastisk på det du gör! Och jag undrar, du skulle inte kunna göra en 60-tals/Twiggy sminkning någon gång? Det hade varit riktigt tufft! :)
Och ännu en gång, du är grym!
Tack tack vad kul att höra söta du! Någon gång kan jag säkert göra det! Måste bara få lite 60tals inspiration först då;)
 
6: Hur länge har du hållit på och sminka dig?
Var får du inspiration från?
Har du jobb som make-upartist eller är du bara en sånn som sminkar superbra?? :)
Din blogg är bäst<3
Sminkat mig har jag gjort länge. Började väl när jag var ungefär 13år. Men då var det ju inget avancerat. Med tiden blev det väl lite mera smink som lösögonfransar och sånt men det var inte mycket variation i sminket då! Började väl med lite annorlunda sminkningar för 2-3 år sen.
Har fått den frågan många gånger och jag har fortfarande inget bra svar, förutom att den kommer från mitt huvud;) Nog inspireras jag ju av djur natur och bilder och sånt. Men oftast får jag bara en bild i mitt huvud på något jag kan göra.
Nej jag jobbar inte som makeup artist. Smink är bara min hobby och något jag håller på med för att jag tycker att det är så kul!:)
 
Det här var en vanlig party-look back in the days. Kommer ihåg att jag ändå gillade mina bryn då! Say what!?;D
 
7: Hur lång tid tar en special-sminkning? Hur lång tid tar det för dig att lägga en vardags-make-up?
Om du med special-sminkning menar special effekts smink. Så är det väldigt olika beroende på vad jag gör och hur noga jag är. Men allt från 1 timma till 3 ibland. En vardags makeup brukar väl ta mig 30 min ibland 1 timma. Jag är väldigt seg på tidsfronten;) haha
 
8: Kan du inte visa antingen i en video eller stegförsteg-bild hur man gör en av dina favorit sminkningar ? :)
Min favorit sminking är faktiskt inte så speciell, bara lite fixad hy, bryn och mascara. Och någon färg på läpparna. Så tror inte det är så intressant att se;)
 
 
9: Hej! Jag undrar vad du har för färg i din MaybellineDream Matt Mousse?? Och tycker du den är bra? :) kika gjrna in på min blogg pch lämna en kommentar :) xxx Nelly
Just nu när jag är vinterblek har jag färgen Ivory. På somrarna brukar jag blanda med Fawn. Jag tycker att den är jätte bra. Passar min hy väldigt bra när jag är oljig i t-zonen.

10: Du säger att du inte jobbar inom make-up, så jag undrar vad jobbar du med nu och skulle du nån gång vilja jobba med make-up? :)
Det blir samma svar som fråga 2: (Jag jobbar som persolig assistent. Jag vill jobba som makeup artist men här i Piteå där jag bor så finns inte många såna jobb tyvärr. Så isnf måste jag flytta och det känns väldigt jobbigt på många sätt så...ajaj får se vad framtiden har att erbjuda:)

11: Hur kan du vara så grym? Och när började du hålla på med smink osv?
Hur gammal är du? :)
Haha först säger jag tack för det!;) Men jag vet inte, mycket övning!? Samma svar som fråga 6(Sminkat mig har jag gjort länge. Började väl när jag var ungefär 13år. Men då var det ju inget avancerat. Med tiden blev det väl lite mera smink som lösögonfransar och sånt men det var inte mycket variation i sminket då! Började väl med lite annorlunda sminkningar för 2-3 år sen)
Jag är 26 år, blir 27 den 20 Augusti.

12: Tvättar du bort sminket direkt efter att du har tagit kort osv?
Nja, det brukar det få sitta på ett tag efter jag tagit kort. Bara för att det känns lite tråkigt att tvätta bort direkt man blir klar:)


13: Vilka är dina fem roligaste sminkningar? Dina favoriter, helt enkelt.
Oj, svårt. Har ju gjort så många! Men det får nog bli följande:


14: Where do you get your inspiration from?
I have gotten that question many times, and its still so hard to answer. The best answer a have is that it comes from my head. Sure I get inspiration from everywhere. But most of the times I just get a picture in my head:)
 
15: Du har inte utbildat dig som jag har förstått. Jag håller också på med makeup, och är inte utbildad, och även om jag "kan en del" så är jag inte i närheten utav dig när det kommer till karaktär/specialmakeup, hur har du lärt dig allt detta? Bloggar, youtube eller övat massor själv? :) Tack för en super bra blogg!
Karaktärs sminkingar har jag bara provat mig fram. Men därimot har jag kollat på youtube när det kommer till special effekt sminkningar. Sen provat mig fram till vad som funkar bäst för mig:) Tack för dom orden söta du, så kul att höra att du tycker det!:)
 
16: Hur lärde du dig skugga så bra? Har du gått någon makeupkurs?
Jag har övat och övat!:) Nej inte det. Har lärt mig själv genom att prova mig fram:)

17: Vilken är din absoluta favorit-foundation? Vet du någon bra foundation som passar om man har torr hy? :)
Min favorit är Maybelline Dream Matt Mousse. Den passar bra till oljig hy. Tyvärr har jag inte så bra koll på vad som passar om man har torr hy. När jag har oljig själv. Men gå in på en sminkbutik och fråga. Dom brukar kunna sin sak:)

18: Jag undrar: Vilka är dina bästa tips för grundläggande sminkning i ansiktet? När jag sminkar blir pudret så obvious och inget täcker och det blir inte fint... medan alla andra ser så himla släta ut.. läser ju vilket smink du använde rmen vet inte vad allt är haha.
Och hur gör du när du lägger ögonskuggor; vad börjar du med, hur bygger du upp, har du någon bas?
Och tänker du mycket på vad sminket innehåller osv?
Och så naglar, hur håller man naglar och nagelband fina? Du har jättefina naglar. Jag har minismå naglar men det är ju kul att ha de fina ändå.
taaaaack för svar, din blogg äger :D
Vet inte om jag är rätt person att lära ut detta, har ju ingen utbildning. Men kan berätta hur jag gör.
Se till att du har rätt färg på din foundation. Applisera med en pensel. Börja i mitten av ansiktet och arbeta dig utåt. Täck sedan det som behöver täckas med en concealer. Ta lite puder och pudra där det behövs, oftast panna, näsa och haka. Om du tycker att pudrer blir kakigt så kan du prova att köpa ett transparent puder. Så syns det mindre. Ta solpuder och applicera på ansiktets högsta punkter, (där solens strålar träffat först) Högst på kindbenen, högst på pannan, lite på näsa och haka. Och slutligen lite rouge på kinderna.
När jag lägger mina ögonskuggor, så börjar jag alltid med en ögonskuggs primer. Sen använder jag en lite tjockare och hård pensel och trycker fast skuggan. Sedan tar jag en mjukare pensel och suddar ut skuggan, med små lätta rörelser.
Jag dålig på att tänka på vad smink innehåller. Har aldrig haft så stort behov av det när jag inte har någon problemhy. Är varken allergisk eller känslig. Tur det med tanke på så mycket olika sminkprodukter jag stoppar på mig, haha;) Tänker mest då på special effekts produkter.
Naglarna håller jag fina med nagelack, dom ser verkligen inte fina ut utan. Och det hjälper även dom att hålla sig hårda, och då är det lättare att spara ut dom:) Nagelbanden brukar jag faktiskt klippa till, vet inte om det är något man ska. Men jag har en väldigt dålig ovana att bita på dom annars, haha:P

19: När fick du upp intresset till så välgjorda sminkningar? :)
Samma svar som på fråga 4(Hmm, svår fråga! Men det var nog för att jag började kolla på olika sminkbloggar, och tyckte att det såg himla kul ut. Så då började jag testa själv om jag också kunde göra sånt. Min första avancerade sminkning var ju långt från fin, men jag gav mig inte och lärde mig av mina misstag. Och med tid och övning så kunde ju faktiskt även jag:))
 
20: Vilket topp- och baslack använder du? :)
Seche Vite dry fast top coat. Är dålig på att använda baslack.

Kommentarer
Postat av: Jannice

Du är vansinnigt duktig! Stick till Hollywood, vet jag! =)

Svar: Tack söta du!:)
Sandra

2013-03-19 @ 10:07:18
URL: http://rockginger.blogg.se
Postat av: Elise

Herregud vad du e duktig

Svar: Tackar!!:)
Sandra

2013-03-19 @ 14:17:39
URL: http://sandblom.blogg.se/
Postat av: Mini

Otroligt duktig är du!! Roligt med frågor och svar sådär också! :)

Kika gärna in på min blogg, det både skrivs om lite olika saker där, samt har jag en liten bloppis ;)
http://ministhoughts.blogg.se/

Big kisses from Mini.

Svar: Tack söta du!:)
Sandra

2013-03-19 @ 14:56:24
URL: http://ministhoughts.blogg.se/
Postat av: Ali Johansson

Så sjukt häftigt!

Svar: Tackar!:)
Sandra

2013-03-19 @ 15:31:36
URL: http://alijohansson.blogg.se
Postat av: johanna

sjukt häftigt har u lärt dig allt själv?

Svar: Tack, jepp!:)
Sandra

2013-03-19 @ 17:34:55
URL: http://hejsanellinor.blogg.se
Postat av: Tyra

Men gud vad cool blogg! Kika gärna in min ;)

Svar: Tackar!
Sandra

2013-03-19 @ 18:05:07
URL: http://tyyra.blogg.se
Postat av: Mira

Jätte fin blogg älskar hur du sminkar! :)

Svar: Tack kul att höra!:)
Sandra

2013-03-19 @ 20:52:13
URL: http://mirreeveryday.blogg.se
Postat av: Sandra

Först skulle jag bara vilja säga att jag tycker din blogg är hur bra som helst, och på bilden där du har en grå peruk tycker jag att du påminner sjukt mycket om christina aguliera trots att det ser ut som att ansiktet ska ramla av hahah :) sedan undrar jag om du kan lägga upp en video på hur du gör när du lägge på eyeliner med en vinge, jag är så sjukt dålig på att göra det tack så mycket :)

Svar: Tack vad kul att höra! Haha jasså, dock ingen peruk. Det är mitt egna hår som fick sig en omgång tupering och en massa massa hårfärgsspray. Kan säga att det var inte kul att ta ut den frisyren. Är håröm som fan också!;) haha
Sandra

2013-03-19 @ 21:53:07
Postat av: Michelle

Jäklar dina topp fem sminkningar va ju bara sjuka!! Så sjukt duktig är du! Blir så imponerad!!! :)

Svar: Tack snälla du!:)
Sandra

2013-03-20 @ 09:42:35
Postat av: Nelly

Hej!
Vill först bara säga att du är sjuuukt grym på sminkningar! och sedan att din blogg Ä.G.E.R!
hehe men har du tips på puder som håller om man har oljig hy? och nåt av de mer billghetsmärkena t.ex. Maybelline, Loreal aa du fattar säker. :D

massor av kramar!
xxx Nelly

Svar: Jag gillar Make up store Blotting powder. Funkar bra på mig. Men Max factor translucent loos powder är även bra, och billigare:)
Sandra

2013-03-21 @ 19:49:21
Postat av: Incoherences Sociales

Amazing ! Bravo !

2013-03-21 @ 21:31:09
URL: http://incoherencessociales.wordpress.com/
Postat av: Ida

Säger som första kommentaren! Stick till Hollywood!!!

2013-03-22 @ 08:37:28
URL: http://luvans.blogg.se
Postat av: S.K

OMG det är ju SÅ sjukt häftigt!! :D

2013-03-23 @ 10:09:50
URL: http://binaluttan.blogg.se
Postat av: chanette andersson

sjukt imponerad av din skicklighet.. damn så duktig du är

2013-03-23 @ 18:48:34
URL: http://chanette.blogg.se
Postat av: Theresa

Men wow!!!!! Helt förtrollad av dina coola sminkningar!!!!! Du är grym!

2013-03-26 @ 13:07:34
URL: http://mammaT.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0